Yoga met je kind

Een beweegboek voor ouders met een baby, dreumes of peuter

Cerise van Zanten-ErnsteHelen Purperhart

Yoga met je kind

gebonden: € 14.50

ISBN: 978-90-8840-063-6, geïllustreerd, 96 blz., September 2011 UITVERKOCHT!

trefwoorden: yoga, baby, dreumes, peuter, lichamelijke ontwikkeling

beschrijving

Een beweegboek voor ouders met een baby, dreumes of peuter

Dit is een doe-boek voor ouders met jonge kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar.
Het theoretische deel van het boek geeft achtergrondinformatie over hoe het jonge kind zich ontwikkelt in zijn beweging. Vervolgens wordt uitgelegd wat 'yoga met je kind' is en welke visie er aan ten grondslag ligt.
In het praktische deel van het boek wordt het 'yoga met je kind'-programma geïntroduceerd. Het begint met voorbereidingsoefeningen om jezelf af te stemmen en op te warmen. Daarna volgen oefeningen om samen sterk en flexibel te worden en te ontspannen. Op de tekeningen kun je duidelijk zien hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Bij elke oefening staat vermeld voor welke leeftijd deze geschikt is en wat de effecten ervan zijn.
Het is niet noodzakelijk om zelf ervaring met yoga te hebben om met de oefeningen uit dit boek te werken. Alleen de overtuiging dat yoga een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind heeft is voldoende.

Kinderyogadocent Helen Purperhart schreef dit boek samen met Cerise van Zanten-Ernste die de baby & dreumes, peuter & kleuter docentenopleiding verzorgt aan de Jip & Jan Academie in Almere. Helen schreef eerder vier succesvolle boeken over kinderyoga en familieyoga die bij Panta Rhei verschenen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.