Het meisje met de schaar

Uit het dagboek van een krasser

Aurelia Brouwers

Het meisje met de schaar

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 978-90-8975-183-6, 216 blz., October 2011 UITVERKOCHT!

e-Boek (ePub): € 7.95

ISBN: 978-90-8975-194-2, geïllustreerd, October 2011

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: zelfmutilatie

beschrijving

Op haar vijftiende is Aurelia een vrolijke puber. Door haar streven naar perfectie, haar faalangst en het overlijden van een goede vriendin raakt ze echter volledig met zichzelf in de knoop. Op een dag kan ze de pijn in haar hoofd niet meer aan. Ze pakt een scheermesje en beschadigt zichzelf.

Al snel wordt duidelijk dat er iets mis is met Aurelia. Hoe vaak en hoe hard iedereen roept dat ze ermee op moet houden zich te beschadigen, ze gaat er mee door. Verschillende psychiaters worden bezocht. Diagnoses komen en gaan. Al die tijd gaat het zelfbeschadigen door. Uiteindelijk wordt Aurelia opgenomen in een open en daarna in een gesloten inrichting. Stapje voor stapje weet ze haar grote schaamte te overwinnen en knokt ze zich een weg terug naar een nieuw leven in de maatschappij.

In een vlotte stijl vertelt Aurelia Brouwers haar levensverhaal. Ze beschrijft haar ondragelijke geestelijke onrust en pijn. Ook beschrijft ze het zelfbeschadigingsproces en haar leven in de inrichtingen. Veel lezers zullen zich herkennen in haar problemen. Ondanks de heftigheid van haar verhaal heeft Aurelia een grote dosis zelfspot en humor.

Meer teksten en voorbeelden:

AchtergrondOnderzoek toont dat 7 - 18% van de jong-volwassenen zichzelf bewust beschadigt.... lees de hele teksttekstfragmentIk schrijf soms heftige dingen in dit boek. Ik heb namelijk besloten om uit... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.