Novaglobe

A practical redesign and implementation Guide, helping us into the Age of Reason

Iwanjka Geerdink

Novaglobe

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-815775-4-0, geïllustreerd, 276 blz., August 2011, Engels
Formaat: 27.0 (h) x 20.3 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Boekencoöperatie

trefwoorden: Maatschappij, Politiek, Crisis, Ervin Laszlo, Chaospoint, Zeitgeist Movement, Redesign, Ontwerp, 2012, Politiek, Banken, Lenen, Rente, ...

Beschrijving

Dit boek is een 'beta versie'. Het is via een 'open source' weg tot stand gekomen. De samensteller heeft gemeend dat het belangrijker is het boek te publiceren dan het tekstcorrectieproces af te wachten. Dit boek bevat zodoende nog spellingsfouten, om die reden heeft het een 'beta versie' aanduiding gekregen, en is de prijs 9,95 in plaats van 19,95. Inhoudelijk staat het al twee jaar, relatief onveranderd. Sterker nog, de geschetste blauwdruk is zich aan het realiseren...

Dit boek beschrijft een blauwdruk van een compleet nieuw 'systeem' voor onze samenleving. Daarbij sluit het aan bij het 'quantum leap upwarts' concept, uit het boek '2012 the chaos point' van Ervin Laszlo. Het sluit ook aan bij de Resource Based Economy zoals voorgesteld binnen de Zeitgeist movement. Het deelt het idealisme van de occupy movement, maar niet de 'fight the system' aanpak.

Het bijzondere van dit boek is dat het niet blijft de constatering dat het huidige systeem niet perfect is, of negatiever: de wereld naar de verdoemenis helpt. Dit boek beschrijft een concreet herontwerp van alle onderdelen van de maatschappij. Politiek, zorg, geldstelsel. En het herontwerp vormt op al die vlakken een samenhangend systeem.

De auteur is van mening dat praten niet genoeg is, maar dat het er vooral om gaat voorbeelden te realiseren. Hij is zodoende bijvoorbeeld aan de slag gegaan om een boekencooperatie (zie www.deniesa.nl) op te zetten die werkt volgens de beschreven economische concepten. Tevens is hij bezig -samen met andere 'pioniers'- om alternatieve 'habitats' te stichten waarbinnen de ontworpen leefvormen ingevuld gaan worden. Om te zien of het werkt, en te laten zien dat en hoe het werkt.

Er wordt tevens een concreet stappenplan beschreven. Een migratiepad. Iets waar het bij 'ideaalbeelden' vaak aan ontbreekt. Hoe komen we van waar we nu staan naar die mooiere wereld? De auteur heeft jarenlang complexe migratie projecten in het bedrijfsleven gemanaged en is zodoende goed op de hoogte van changemanagement, organisatiekunde en aanpalende vakgebieden. We staan voor wellicht het grootste migratieproject van de mensheid uit de geschiedenis... en dat kan zonder revolutie of bloedvergieten.


Over de auteur, zie:
http://iwanjka-geerdink.boekcoop.nl

Iwanjka Geerdink is mede oprichter van de Boekencooperatie Nederland (daad bij woord voegen, coöperatieve economie stichten / helpen vormgeven):
http://www.boekcoop.nl

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant boek
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.