In het licht van de maan

handboek vieringen, symboliek en bewustwording

Petra StamMarja de Zeeuw

In het licht van de maan

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77408-00-1, 192 blz., August 2011
Formaat: 2.1 (h) x 2.3 (b) cm. Gewicht: 650 gram.

Uitgever: A3 Boeken

trefwoorden: maan, viering, symboliek, bewustwording, cyclus, godin, jaarfeest, maankalender, theerecept, wierrookrecept

beschrijving

De Maan trekt aan het water van zeeën, oceanen, mensen, dieren en planten. Zelfs bergen zijn een paar millimeter hoger als de maan boven hun toppen staat. Haar schijngestalten geven de eeuwige cyclus van het leven aan: creatie, groei, afbraak, dood en wedergeboorte. Ze inspireert kunstenaars, trekt aan de harten van geliefden en brengt ons via dromen, emoties en gevoelens in contact met ons onderbewustzijn.

In dit boek laten Petra Stam en Marja de Zeeuw zien hoe je op je eigen manier kunt stilstaan bij de kracht van de Maan. Hoe je die kracht bewust in je leven kunt inpassen om dichter bij je gevoel, intuïtie en onderbewuste processen te komen en zo de doelen binnen je eigen cyclus te bekrachtigen en beïnvloeden. Om binnen de zonnecyclus de maancycli te kunnen betrekken, hebben ze dertien volle manen binnen het kalenderjaar geplaatst. Elke volle maan heeft een eigen hoofdstuk gekregen met onder meer aandacht voor thematiek, historie, astrologie, tarot, mythologie, symboliek, rituelen, jaarfeesten, bomen en de elementen. Verder bevat elk hoofdstuk vele praktische suggesties, de maankalender en recepten voor thee en wierook.

Dit handboek vertelt je niet wat je wel en wat je niet moet doen, maar stimuleert je iedere volle maan bewust stil te staan bij de thema’s die in de natuur spelen, je eigen ervaringen op te doen, je zelf verantwoordelijk te voelen voor je besluiten en acties, en dus bewust te worden van jezelf. Kortom: het stimuleert je op zoek te gaan naar je eigen waarheid.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat"Een voortreffelijk boek met veel lezenswaardigs, veel handige en bruikbare... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.