Bajes Brevier Jaar-A

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 978-90-77219-51-5, 192 blz., November 2010 UITVERKOCHT!

trefwoorden: theologie, pastoraalwerk, geloof, levensbeschouwing

Bajes Brevier Jaar-A

Ieder mens zit wel eens vast. Vast in zijn gedachten. Vast in zijn problemen.
Dan is het tijd voor bezinning. Soms zit een mens letterlijk vast. Dan is het de hoogste tijd om na te denken over wat er allemaal gebeurd is, wat er mis ging en hoe het beter kan of zelfs moet.

In een penitentiaire inrichting wordt volop nagedacht over dit soort vragen. De geestelijke ruimte die een mens dan opbouwt, kan bepalend zijn voor de rest van zijn leven. Geloof kan dan zo krachtig zijn, dat het ruimte schept, zelfs binnen de beperkingen van een bajes. Daarin kan zich echte vrijheid tonen.

Het Bajesbrevier voor het A-jaar biedt van ‘achter de muren’ brokjes spiritualiteit aan, waardoor een mens –ingesloten of niet– even stil kan staan en de aangereikte gedachten kan overwegen.
Het biedt bij elke zondag en bij vele dagen door de week een overweging, een lied of gedicht, die de gevangen werkelijkheid in een ander Licht zet. Op weg naar bevrijding, liefde en leven.
Het Bajesbrevier is geschreven voor vrouwen, mannen en jongeren die in Nederlandse en Vlaamse justitiële inrichtingen vastzitten, maar heeft ook een boodschap voor gevangen en bevrijde mensen buiten de muren van een penitentiaire inrichting.

Dit boek wil een bron van bezinning zijn voor alle mensen ‘binnen’ en ‘buiten’ de muren van een justitiële inrichting.

De auteurs, Renilde van Wieringen, Walther Burgering, Marie-José Dusseldorp en Ton Gijsen, zijn rooms-katholieke justitiepastores en werkzaam in respectievelijk
PI Utrecht (locatie Wolvenplein), PI Haaglanden (locatie Scheveningen), PI Noord (locatie de Marwei) en PI Noord Brabant Noord (locatie Oosterhoek-Grave).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.