een Blogje om

Arma Fokkema

een Blogje om

gebonden: € 14.95

ISBN: 978-94-90075-52-1, geïllustreerd, 174 blz., July 2010
Formaat: 20.5 (h) x 14.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 336 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

Mijn Blog

Een poesje op een schutting… het is Streep, het katertje dat ik had toen ik net thuis was uit het revalidatiecentrum. Hij was toen mijn vriendje. Hij kroop tegen me aan als ik op bed lag en hij ving het krantenpropje dat ik bij de trap omhoog gooide netjes op.
Met zijn ene pootje mikte hij het terug. Ik was het spelle‐tje eerder beu dan hij, maar dat vond hij niet erg. Hij volgde me overal.
Toen ik zelfstandig ging wonen in het ouderlijk huis, bleef Streep bij mij. Ik liet hem een paar keer per dag de tuin in en zorgde voor zijn natje en zijn droogje. Regel‐matig borstelde ik hem.
Zijn totale lijf; hij zorgde dat ik overal bij kon. Dan lag hij op de grond, altijd voor de schoorsteenmantel. Met mijn sterke rechterhand kon ik hem optillen, maar dat gebeurde niet vaak. Ik kon goed bukken, maar Streep kwam zelf wel. Hij was altijd bij me in de buurt. Hij is elf jaar geworden en woog toen elf pond.
Later, met Ytzen, heb ik ook altijd een poezebeest gehad. Niet meer als slaapmaatje, maar als gezelschapsdier en pleegpoes. Ik heb wel ondervonden dat katten zelf bepa‐len wanneer ze die functies vervullen. Bij je liggen doen ze op hun tijd en soms schuif ik voor niets de pui open.
Maar een Mister of Misspoes is voor mij, voor ons, on‐misbaar.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.