Bajesbrevier

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 978-90-77219-45-4, geïllustreerd, 192 blz., November 2009 UITVERKOCHT!

Bajesbrevier

In de pastorietuin loopt een geestelijke met een dik boek in zijn hand te prevelen. Hij bidt de dagelijkse gebeden uit zijn brevier. Soms staat hij even stil en herhaalt half hardop een mooie gedachte of een pakkende zin. Het bidden helpt hem oog te houden voor al het goede, schone en ware dat aan deze wereld gegeven is. Het bidden brengt hem in contact met God en met zichzelf.

Een gevangenis is geen klooster en de luchtplaats geen tuin van de pastorie. Toch loopt ook een gedetineerde soms pratend in zichzelf, soms voor zich uitstarend, op zoek naar het goede en het ware dat aan hem of haar wordt aangeboden. Menig ingeslotene zoekt daarbij naar gedachten en zinnen die een kleur geven aan de grauwe, dagelijkse realiteit en helpen het uitzicht te bewaren.

Bajesbrevier probeert vanuit die realiteit een aanbod te doen waardoor je als gedetineerde even stilstaat en een gedachte hardop herhaalt. Het biedt bij elke zondag en bij vele weekdagen van het kerkelijke jaar een overweging, een lied of een gedichtje die de gevangen werkelijkheid in een ander Licht zet.

Bajesbrevier is geschreven voor mannen, vrouwen en jongeren die in Nederlandse gevangenissen vastzitten, maar het heeft ook een boodschap voor de buitenwereld.

De auteurs, Renilde van Wieringen en Walther Burgering, zijn rooms katholieke justitiepastores in respectievelijk het Huis van Bewaring in Utrecht en het Detentiecentrum in Alphen aan den Rijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.