Doornroosje en de Apocalyps

Hans Siepel

Doornroosje en de Apocalyps

paperback/ gebrocheerd: € 22.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-100-0, 328 blz., April 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Darwin, sprookjes, wereldwijde crisis, universele kennis, godsbegrip

Frisse, doordachte verklaringen van huidige tijd

Alle mystieke stromingen van de wereldreligies veronderstellen het bestaan van een ander soort van wijsheid en kennis dan het westers wetenschappelijk materialisme. Universele of transcendente kennis noemen ze het. Deze universele kennis is als een rode draad door de menselijke verhalende geschiedenis geweven. Gecodeerd in talloze verhalen, die erop wachten herkend en gedecodeerd te worden. Ze worden gevonden in literaire puzzelstukjes die verborgen zijn in religie, mythologie, legenden en sprookjes. In dit boek laat de auteur zien dat al deze stukjes met elkaar een verhaal vertellen. Een basisscript van universele wijsheid. Dit script is ook, zo toont de auteur in dit boek aan, verborgen in het sprookje van Doornroosje
De wereld en de mensheid worden geconfronteerd met een groot aantal crises. Zo heeft het materialisme en het collectief eigenbelang de wereld in een diepe financiële en economische crisis gestort. Maar ook in een energiecrisis, een voedselcrisis en een wereldwijde klimaatcrisis. Naast deze meer fysieke en materiële crises, zien we tal van ‘institutionele en intellectuele’ crises. De tot voor kort onaantastbare maatschappelijke, politieke en intellectuele gezagsinstituties zijn in een diep dal gedompeld. Niet alleen de financiële instituties hebben hun morele, ethische en gezagsvotum opgesoupeerd, ook de oude politieke, democratische instituties lijden aan een chronisch tekort aan publiek vertrouwen en gezag. Deze cumulatie van crises heeft apocalyptisch proporties. Dit boek onderzoekt hoe dit tijdsgewricht met behulp van het basisscript van universele wijsheid verklaard en geduid kan worden. Uit dat onderzoek vloeit een andere visie op de darwinistische evolutieleer voort en het plaatst de gangbare opvatting over de Apocalyps in een ander evolutionair perspectief.
Dit boek is een gids voor allen die in deze tijd van grote veranderingen opzoek zijn naar andere wijsheid en kennis dan alleen antwoorden van de gangbare westerse wetenschap.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.