De erfenis van een betwijfelde zekerheid

Jan Delwig

De erfenis van een betwijfelde zekerheid

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-90-8954-056-0, 122 blz., December 2008
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 158 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Kerkgeschiedenis, evangelisch, Leeuwarden, bijbelcolporteur, levensvragen

150 jaar Vrije Evangelische Gemeente Leeuwarden

“Het zoeken naar ultieme zekerheid is van alle tijden. Voor veel mensen ligt het voor de hand om hun godsdienst in te zetten als baken bij hun zoektocht. In het geval van dit boek gaat het om de protestants-christelijke, vanaf ongeveer 1850 tot heden. Voor de personen die er in voorkomen - soms fictief - vormen Gods Woord, de bijbel, en de belijdenisgeschriften van de Hervormde Kerk de meetlat waarmee men de wereld, de medemensen, elkaar en zichzelf beoordeelt.”

Dat schrijft Jan Delwig in het voorwoord van zijn boek De erfenis van een betwijfelde zekerheid. Hij legt hierin de geschiedenis van 150 jaar Vrije Evangelische Gemeente in Leeuwarden vast. In dit boek speelt bijbelcorporteur Kors Holleman een belangrijke rol. Voor hem was het Woord van God volmaakt en bestond er geen enkele twijfel. Delwig onderzocht achtergrond, leermomenten en beweegredenen van Holleman voor de Vrije Evangelische Gemeente. Hij kwam er achter dat de centrale vraag van zowel Holleman, als zijn tijdgenoten, als ook gemeenteleden tegenwoordig is: ‘Hoe volmaakt kan het Woord van God zijn?’ Door het schrijven van dit boek kreeg Delwig verbanden en inzichten aangereikt die voor anderen wellicht ook van betekenis kunnen zijn.
Zijn uiterst leesbare boek is zeer informatief en goed doorwrocht. Het plezier van de schrijver om de gegevens te verzamelen is er duidelijk aan af te lezen. Daardoor is het toegankelijk en aantrekkelijk voor een ieder die zich bezig houdt met geloofszaken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.