Yoga volgens de Kashmir methode

Zoals onderwezen door Jean Klein

Koos Zondervan

Yoga volgens de Kashmir methode

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8840-226-5, geïllustreerd, 168 blz., July 2021
Formaat: 22.0 (h) x 22.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 415 gram.

beschrijving

Hoewel de lichamelijke yogabenadering in dit boek als klassiek kan worden beschouwd, is hij tevens uniek, omdat zelfs in India maar weinig yogi’s kunnen worden gevonden die op deze wijze werken. In Mysore, maar vooral in Kashmir leeft echter nog een traditie die de hier beschreven benadering gebruikt als middel om lichaam en geest te deconditioneren en te transformeren.

Karakteristiek voor deze wijze van yogabeoefening is het opwekken van het energielichaam (pranisch lichaam), dat kan worden opgevat als een verbinding tussen het fysieke lichaam en de geest (het astrale en het causale lichaam). Pas als dit gebeurt krijgen de klassieke yogahoudingen en oefeningen een sterke psychische en spirituele doorwerking en vormen ze een poort naar spiritueel leven. Bij het opwekken van het energielichaam spelen imaginatie, adem en werken met het tastgevoel een belangrijke rol.

De in dit boek beschreven yogabenadering is ingebed in de non-dualistische spirituele traditie van Kashmir, in het westen meestal aangeduid als “Kashmir Shaivism”, of “Kashmiryoga”.

Jean Klein is de meester die deze yogabenadering in het Westen heeft verbreid. Yogadocent Koos Zondervan heeft deze methode persoonlijk van hem geleerd in de zeventiger jaren van de twintigste eeuw. In overleg met Jean Klein heeft Koos dit boek geschreven, dat voor het eerst in 1996 verscheen. Deze uitgave is een herziene versie hiervan met nieuwe foto’s. In 2017 publiceerde Koos een boek over zijn ontmoetingen met Jean Klein: “Jean Klein, sadguru; Kashmiryoga als spirituele weg”.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.