De wand

gebonden: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93081-96-3, 256 blz., June 2021
Formaat: 20.8 (h) x 13.3 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 413 gram.

Uitgever: Uitgeverij Orlando

vertaald door: Ria van Hengel

beschrijving

Met een voorwoord van Marja Pruis

‘Sinds de coronacrisis weten we wat afzondering in tijden van quarantaine met ons doet. Een schrijfster die het thema van (zelf)opgelegd isolement al meer dan een halve eeuw geleden tot het hare maakte, is de Oostenrijkse Marlen Haushofer.’ – Karakters.nuEen vrouw gaat een weekend logeren bij haar nicht in een jachthuis in de Oostenrijkse bergen. Na de eerste nacht beseft ze dat ze alleen is. Ze gaat op onderzoek uit en wordt geconfronteerd met een ondoordringbare glazen wand die uit het niets is opgerezen en haar op zichzelf terugwerpt, achter die muur is alle leven uitgestorven.

In gezelschap van een hond, een koe en een kat probeert de vrouw te overleven. Ze struint het bos af op zoek naar eetbare planten en ze jaagt. Om niet gek te worden van haar eigen gedachten en eenzaamheid schrijft ze. Glashelder doet ze verslag van haar dagelijkse strijd met de elementen en met zichzelf.

Om te huilen zo mooi’– De Groene Amsterdammer
‘Een goudmijn van parabels over leven en dood, het einde van de wereld, over de oerangsten van de mens en de strijd tussen geslachten.’– Renate Dorrestein
‘De wand behoort tot het allergrootste wat de naoorlogse Oostenrijkse literatuur heeft voortgebracht.’– Vrij Nederland

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.