De ongespitte tuin

Alles over no-dig gardening. Moeiteloos groenten, kruiden en bloemen telen

Charlie Nardozzi

De ongespitte tuin

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-797-5, 128 blz., February 2021
Formaat: 24.6 (h) x 17.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 378 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

vertaald door: Alma Huisken

beschrijving

No-dig gardening, niet-spittend tuinieren, is het eigentijdse antwoord op conventionele tuinmethodes. In een ongespitte tuin wordt de aarde niet telkens omgewoeld en bewerkt, en daarmee ernstig verstoord. Nee, de teellaag bestaat uit een opbouw van laagjes organisch materiaal (daarom heet deze aanpak ook wel ‘lasagne-tuinieren’).

Wel of niet spitten in je tuin? Dit boek laat zien dat een ongespitte tuin geweldige voordelen heeft. Of je nu groente, kruiden of bloemen wilt telen, niet spitten levert je een gezondere tuin en een betere oogst op. En het kost je bovendien véél minder tijd en werk.

Zo bouw je gezonde, voedselrijke teelgrond op en laat je het uiterst nuttige microbiële bodemleven met rust. De winst is: prima opbrengst, sterke onkruidreductie en beter waterbehoud. Je doet ook direct aan koolstofvastlegging, waarmee je de opwarming van de aarde vermindert.

In De ongespitte tuin neemt Charlie Nardozzi je stapsgewijs mee in zijn enthousiaste aanpak. Of je nu groente, kruiden of bloemen wilt telen (of alle drie), niet-spitten levert je gezondere planten op, een vruchtbaarder
bodem en rijkere oogst.

In dit boek, onder veel meer:
◆ Zo maak je een ongespitte tuin
◆ Creëer zeer voedselrijke aarde, voor fantastische oogst
◆ Recycle houtafval in een met groenten beplant heuveltje (Hügelkultur)
◆ Leer over niet-spitten in verhoogde bedden en bakken
◆ Teel zelfs binnenshuis, en oogst het hele jaar door

Charlie Nardozzi behoort tot de bekendste tuiniers van de VS. Hij is een geliefd schrijver, spreker en presentator van eigen tv-programma’s over tuinieren. In al die uitingen brengt Nardozzi zijn motto over: tuinieren moet eenvoudig, fijn en haalbaar zijn voor iedereen, of je nu een kleine of kolossale tuin hebt. Een motto dat hij optimaal én kraakhelder uitwerkt in het fraai geïllustreerde De ongespitte tuin.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.