Over de liefde

Uitspraken van schrijvers en denkers

Arjen F. de Groot

Over de liefde

paperback/ gebrocheerd: € 7.95

ISBN: 978-90-70338-28-2, geïllustreerd, 32 blz., July 1989 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Kairos

beschrijving

Dit boekje bevat het mooiste en kernachtigste wat schrijvers en filosofen in de loop der eeuwen over de liefde hebben gezegd.
Wat liefde is, laat zich nauwelijks definiëren. Enerzijds is zij onzichtbaar, anderzijds manifesteert zij zich op talloze manieren. Liefde is in ieder geval een onmisbare grondstof voor ons gevoelsleven. Zonder haar verkommeren wij en kunnen wij niet werkelijk leven, ons niet ontplooien – laat staan gelukkig zijn.

Hoewel liefde zich dus grotendeels aan onze directe waarneming onttrekt, is wel duidelijk dat zij alles verbindt. Liefde is een kracht die alles en iedereen omvat en doordringt. Liefde is de kracht van het grotere verband, en dus ook het enige dat ons de ware samenhang van al het geschapene kan onthullen.

Zonder liefde zijn wij daarvoor als het ware ziende blind, e zijn wij de gevangenen van de problemen die onze beperkte visie oproept. Door onze beperktheid lijkt het alsof wij haar op onze innerlijke verwarring moeten veroveren, maar wanneer wij ons open durven te stellen blijkt liefde altijd en overal aanwezig te zijn. Als wij tenslotte volledig van onszelf houden, houden wij ook van de ander.
Liefde geeft ons helderheid en heeft ons het inzicht van het hart. Alleen met het hart kunnen wij reden en de grondslag van ons bestaan herkennen: LIEFDE.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.