Rothmahler - Flora van Nederland

Afbeeldingen van vaatplanten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rothmahler - Flora van Nederland

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-766-1, 500 blz., December 2020

Uitgever: KNNV Uitgeverij

bewerkt door: Steef Steeneken

beschrijving

Rothmaler is al tientallen jaren een begrip, niet alleen in Duitsland. Ook Nederlandse ecologen, botanici en systematici maken veel gebruik van deze uitvoerige en gedetailleerde naslagwerken. Het boek sluit naadloos aan bij de bestaande flora’s die Nederland kent. Het boek is een aanvulling voor het onderwijs en voor iedereen die in planten is geïnteresseerd.

Werner Rothmaler (1908-1962) was een Duitse plantenkundige. In 1950 publiceerde hij zijn eerste uitgave van de Exkursionsflora, een „Pflanzenbestimmungsbuch für Schulen und Hochschulen“. Hieruit ontstaat later Rothmaler’s Exkursionsflora von Deutschland.

In de Nederlandse versie heeft Steef Steeneken aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met veel zorg een flora van de voor Nederland belangrijke vaatplanten samengesteld. Naast de algemene tot zeer zeldzame planten zijn tevens tekeningen van uitgestorven soorten opgenomen.

Afbeeldingen van vaatplanten. Bijna 1900 gedetailleerde getekende afbeeldingen. Gerangschikt volgens het nieuwe wetenschappelijke classificatiesysteem.

Steef Steeneken (1954) studeerde mariene-milieubiologie aan de Universiteit van Groningen. Bijna 28 jaar is hij verbonden aan de lerarenopleiding biologie van NHL-Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast verzorgt hij jaarlijks verschillende excursies en veldwerkweken in Nederland.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.