Gewilde dieren

(Her-)introducties van dieren in Nederland

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gewilde dieren

gebonden: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-768-5, 240 blz., January 2021

Uitgever: KNNV Uitgeverij

redactie: Luc Hoogenstein; Louis van Oort; Mark Zekhuis

beschrijving

Van een twintigtal inheemse diersoorten beschrijven deskundigen in detail de succes- en faalfactoren. Onderzoekers van vele verschillende organisaties vertellen op hun eigen manier over de herintroductie. Hun verhalen zijn vergezeld van originele foto›s of data, wat vaak spannende, boeiende en meeslepende verhalen oplevert.

Hoe succesvol is de herintroductie van de hamster, is de otter nu gered, heeft het pimpernelblauwtje vaste voet aan de grond gekregen, zijn er écht ooit grauwe ganzen uitgezet en waarom werden nesten van rode bosmieren verhandeld? Zomaar een paar vragen die beantwoord worden in dit boek. Gewilde dieren geeft een overzicht van wilde dieren die bewust in Nederland zijn uitgezet.

Mark Zekhuis, werkzaam als senior ecoloog bij Landschap Overijssel. Vogelaar, fotograaf, reisleider en natuurgids op Rottum. Auteur van Fauna van Rottum (2012).
Luc Hoogenstein, ecoloog bij Natuur­monumenten. Natuurfotograaf en auteur van onder andere de Zakgids vogels en Handboek Vogels van Nederland & België en diverse reis­gidsen. Winnaar Groene Camera 2019.
Louis van Oort, eindredacteur bij BDU Media, journalist, projectbegeleider Beleef de Lente (Vogelbescherming Nederland) en redactielid Vlinders (de Vlinderstichting).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.