Jesjoea

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6365-269-8, geïllustreerd, 352 blz., October 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 605 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: spiritueel, roman, religieus, esoterisch, Esseen Jesjoea, leiding, vrijheidsstrijders, doodvonnis, kruisiging, Messiasverwachting, Mithrascultus, ...

Inspirerende vertelling over werk Jesjoea

Na een jarenlange missie in het buitenland keert de hoog opgeleide en ingewijde Esseen Jesjoea met zijn gezin terug naar zijn geboorteland Palestina. Daar wordt hem gevraagd de leiding van de Esseense gemeenschap op zich te nemen. In een land dat gebukt gaat onder religieuze wetten en Romeinse bezetting weet hij de mensen het geloof in zichzelf terug te geven, wat hem binnen en buiten de Esseense gemeenschap buitengewoon geliefd maakt. Helaas gebruiken de Joodse vrijheidsstrijders zijn roem voor hun eigen doeleinden, wat leidt tot zijn doodvonnis en kruisiging. Maar Jesjoea overleeft.
Jesjoea hervat zijn buitenlandse missie, maar moet toezien hoe de jonge en ambitieuze Jood Saul zijn naam kaapt en verbindt aan een nieuwe religie, geënt op de joodse Messiasverwachting en de Romeinse Mithrascultus: het geloof in Jesjoea de Verlosser.
Zelf blijft Jesjoea zijn boodschap van onvoorwaardelijke liefde uitdragen. Hij zet zijn werk tot op hoge leeftijd voort en verwerft faam in een groot deel van de dan bekende wereld.
Deze bijzondere en inspirerende vertelling is gebaseerd op gedegen bronnenonderzoek door de schrijfster.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.