Zinzoeken en zijn

12 interviews over het belang van de werksoort studentenpastoraat

Walther Burgering

Zinzoeken en zijn

paperback/ gebrocheerd: € 11.95

ISBN: 978-90-77219-82-9, geïllustreerd, 172 blz., June 2020 UITVERKOCHT!

Zinzoeken en zijn

Zinzoeken en zijn is een weergave van 12 interviews met studentenpastores verspreid over evenzoveel studentensteden in Nederland. De interviews zijn afgenomen door Walther Burgering en mede verwerkt door Lianne van Dijk tot leesbare teksten. Naast de waarde en het belang van studentenpastoraat voor studenten, hoger onderwijs, kerk en samenleving komen thema’s aan de orde als life coaching, omgaan met stress, rouw en verdriet, zoektochten naar levens- en zingevingsvragen en vele andere onderwerpen die het leven van een student bepalen. Alle gesprekken stellen het levensbeschouwelijk perspectief centraal als andere kijk op de wereld van studenten én van het hoger onderwijs. Dit levert een aaneenschakeling van mooie levensverhalen en beschouwingen op over deze weinig beschreven wereld van hogeschool en universiteit.

Walther Burgering is katholiek pastor-diaken in de parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin (Westland) én was tussen februari 2015 en juli 2020 studentenpastor in Leiden. Meer over zijn werkplekken is te vinden op: www.rkwestland.nl, www.rapenburg100.nl en www.pastorwaltherburgering.nl (blogs).

Lianne van Dijk is schrijver, publicist en begeleider van projecten op het gebied van geloof, maatschappij en gemeenschapsvorming. Zij was o.a. in 2017 projectleider van het landelijk project ‘Borders and Bridges’ van de samenwerkende studentenpastoraten in Nederland. Meer over haar werk op: www.liannevandijk.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.