Erg hè!

Uit het leven van een rolmodel. Een revalidatieroman

Petra Jorissen

Erg hè!

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-93127-04-3, geïllustreerd, 208 blz., September 2020
Formaat: 15.0 (h) x 21.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

trefwoorden: handicap, inclusie, invalide, motorische beperking, revalidatiecentrum, revalidatieroman

Erg hè!

Erg hè! – Rolstoelvrouw Julia hoort die verzuchting al zolang ze leeft, meestal achter haar rug om. Het komt de bijna anderhalf miljoen Nederlanders met een motorische beperking bekend voor – heel erg bekend.

Julia, hoofdpersoon van deze revalidatieroman, verblijft een paar maanden in een revalidatiecentrum tussen ‘verse dwarslaesies’, mensen die kort geleden een beschadigd ruggenmerg opliepen. Saai is dat nooit. De diversiteit in leeftijd, kleur en achtergrond schept een mini-samenleving. Het is er niet altijd makkelijk toeven, maar er ís leven achter de handicap.
Voor de een is het centrum een smeerkuil ter reparatie van kapotte onderdelen, voor de ander een wellness center, gericht op de totale mens.
Is het wel zo erg, zit de grootste handicap werkelijk in een gebroken rug?

Petra Jorissen was docent Nederlands, trainer en beleidsmedewerker bij gehandicaptenorganisaties. De afgelopen twintig jaar publiceerde ze veel over gezondheidszorg en psychiatrie. Ook schreef ze boeken over gehandicapte kunstenaars en over het leven van mensen met lichamelijke beperkingen in verschillende Afrikaanse landen. Haar eigen ervaringen in diverse gezondheidsinstellingen verwerkte ze in deze roman.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.