Een Nazaret-manifest

Met God zijn

Samuel Wells

Een Nazaret-manifest

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5194-569-0, 384 blz., April 2020
Formaat: 21.2 (h) x 14.0 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 494 gram.

beschrijving

'Een Nazaret-manifest' is een aansprekend en hartstochtelijk pleidooi voor een nieuwe manier van maatschappelijke betrokkenheid in de wereld: niet langer voor de mensen werken, maar bij de mensen zijn. Wells zet vraagtekens bij de huidige aanpak van het oplossen van problemen van mensen in moeilijke en achtergestelde omstandigheden. Hij betoogt dat Jezus voor het grootste deel van zijn leven gewoon tussen de mensen van Nazaret woonde, delend in hun verwachtingen en worstelingen. Daarom zouden christenen veel meer de nadruk moeten leggen op het dicht bij mensen in nood zijn, in plaats van het jagen naar geforceerde oplossingen. Zijn verhaal ondersteunt hij met historische, eigentijdse, exegetische en anekdotische illustraties.

Dit boek is niets minder dan een oproep om christelijk getuigen en zendingswerk te heroverwegen, gebaseerd op een diepgaande analyse van onze relatie met elkaar en met God.

Samuel Wells is voorganger in de kerk van St. Martin-in-the-Fields in het centrum van Londen en gasthoogleraar christelijke ethiek aan King’s College London.

Eerder verscheen van hem Wees niet bang (tweede druk).

'Geen fastfood, maar gezonde kost voor de ziel.' (Trouw)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.