Maak je eigen jungle

Meer dierenleven in je tuin

Katja Staring

Maak je eigen jungle

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-729-6, 192 blz., May 2020

Uitgever: KNNV Uitgeverij

illustrator: Kim Veenman

redactie: Anna Kemp

trefwoorden: diervriendelijk tuinieren ecologisch tuinieren natuurlijk tuinieren natuurvriendelijk tuinieren

beschrijving

Hoe breng je meer dierenleven in je tuin? Met dit praktische inspiratieboek nemen tuinavonturier Katja Staring en Anna Kemp van Natuurlijk BUITEN je mee op avontuur. Ze tonen je de wonderen en mogelijkheden in jouw tuin met nieuwe inzichten, inspirerende fotografie en talloze tips en trucs. Zodat je straks als ware kenner op safari kunt in je eigen natuurgebied, direct naast de deur.

Mieren, luizen, wormen, mollen, muggen … Samen met vogels, vlinders en bijen leven ze in jouw tuin. Ze zijn van elkaar afhankelijk, ze hebben elkaar nodig, ze bevechten elkaar. Of … eten elkaar. Hoe zijn al die dieren met elkaar verbonden? Wat doen ze eigenlijk in jouw tuin? Wat hebben ze voor nut? En hoe help je ze? Ga mee op ontdekkingstocht en zie hoe je van je tuin een geweldige, gastvrije plek maakt voor alle dieren samen.

Er staan meer dan 50 dieren in die iedereen wel in zijn tuin kan tegenkomen, van pissebed tot regenworm, van mol tot egel, van citroenvlinder tot koolmees. En ook dieren als processierups, wesp, emelt en vlieg. Al die dieren leven met elkaar, eten elkaar, en zijn je tuinbrigade om je tuin tot groei en bloei te brengen én in balans te houden.

- Praktisch inspiratieboek
- Met tuintips en projecten
- Sluit aan bij cursus tuinreservaten IVN

Ook verschenen in deze serie: 'Avontuurlijk tuinieren'

Katja Staring, publicist, buitenmens en groene Instagrammer onder de naam @DailyGreenspiration. Katja is medeauteur van Iedereen kan Avontuurlijk tuinieren.

Anna Kemp is eigenaar van Natuurlijkbuiten, bureau voor Tuin- en landschapsinrichting met specialisatie in natuurtuinen en boerenerven of boerderijtuinen.

Kim Veenman is bioloog, natuurliefhebber en tekenaar. Als de bioloog die schrijft & illustreert vertelt ze over de wonderen van de natuur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.