Mijn held en ik

Autobiografisch bijbellezen

Bert DicouKoen Holtzapffel

Mijn held en ik

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 978-90-830419-3-3, 176 blz., February 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 252 gram.

Uitgever: Skandalon Boeken

beschrijving

Autobiografisch bijbellezen betrekt de bijbelse levensverhalen op de eigen levensloop. Deze verfrissende manier van bijbellezen leidt tot meer bijbel- én zelfinzicht: het plaatst je leven in een kader, je leert jezelf beter begrijpen, en ontdekt nieuwe kanten in het bijbelse verhaal.

Elf predikanten lezen een bijbels verhaal door een autobiografische bril. Ze verbinden hun bijbelse held met hun eigen levenservaringen. Het resulteert in mooie en indringende verhalen over verraad of angst, over ontluikende liefde of verwondering. Bekende bijbelfiguren als Simson en Lea komen in beeld, Ezechiël en Johannes de Doper. Maar ook verrassende bijbelse personages als de jonge vrouw uit Hooglied, de stadssecretaris van Efeze én de antiheld Judas worden beschreven als voorbeeldfiguur.

Autobiografisch bijbellezen is een ideale manier om met elkaar een geloofs- en levensgesprek aan te gaan. Mijn held en ik is ook geschikt voor groepswerk, een gids daarvoor is opgenomen.

Bijdragen van Jan van Belle, Fride Bonda, Sigrid Coenradie, Bert Dicou, Koen Holtzapffel, Lense Lijzen, Evelijne Swinkels-Braaksma, Joep de Valk, Corrie Vis, Alleke Wieringa en Sandra van Zeeland-van Cassel. Onder redactie van Bert Dicou en Koen Holtzapffel. Met tekeningen van Bert Kuipers.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.