Basisgids Bomen en Struiken

Bloemen, vruchten en zaden

Arie van den Bremer

Basisgids Bomen en Struiken

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-730-2, 160 blz., May 2020

Uitgever: KNNV Uitgeverij

trefwoorden: bomengids plantengids

beschrijving

Veel boeken over bomen en struiken zetten in op de herkenning aan de hand van bladeren, bladknoppen, schorsstructuur en boomvorm. Informatie over bloemen en zeker vruchten en zaden is er veel minder. Dit boek laat juist veel details in de bloei-, vrucht- en zaadfase zien; helder in tekst en foto vastgelegd.

Bij de meeste bomen zijn de bloemen klein en groenachtig van kleur en daardoor onopvallend. Struiken daartegen hebben vaak grote en kleurige bloemen. In de lente overheersen ze soms het landschap. Meidoorn en Vogelkers zijn daar mooie voorbeelden van. Niemand heeft een probleem om deze geslachten te herkennen maar beide kennen meerdere soorten binnen hun geslacht en dan wordt het lastiger. Deze Basisgids biedt uitkomst bij de herkenning van deze soorten.

Arie van den Bremer is al van jongs af aan gefascineerd door planten. Hij weet uit ervaring dat determineren met een traditionele flora vaak lastig is. Daarom besloot hij zich toe te leggen op het fotograferen van planten en het vastleggen van basiskenmerken. Hij schreef eerder diverse andere basisgidsen voor de KNNV Uitgeverij.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.