Verhalen van liefde en alles wat schuurt

Padraig O Tuama

Verhalen van liefde en alles wat schuurt

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92183-88-0, 272 blz., October 2019
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 330 gram.

Uitgever: Skandalon Boeken

vertaald door: Piet van Veldhuizen

beschrijving

Het begin van het goede leven is volgens Pádraig Ó Tuama: jezelf, de ander en alles wat je onderweg tegenkomt welkom heten en aanvaarden. In autobiografische verhalen neemt hij de lezer mee op een spirituele reis waarin het alledaagse wordt omarmd.

Fijnzinnig en zintuigelijk schrijft hij over zijn belevenissen, over liefde en alles wat schuurt, over zijn ervaringen met de strijd in Noord-Ierland, zijn zoektocht naar een thuis, zijn uit-de-kast-komen. Op onverwachte manieren weeft hij er bijbelverhalen, Keltische spiritualiteit, mindfulness en poëzie doorheen. Het hart van dit boek is het groeiende inzicht dat een open ontmoeting (met jezelf, je medemens, God) je leven en je blik daarop volledig kan veranderen.

Trouw ****: "Het boek raakt gewoon. Het is goed geschreven. Het is grappig, slim, eerlijk en recht voor z’n raap. ... Het is kwetsbaar geleefd geloof zonder vrome opsmuk."

Een intiem en spiritueel boek van een meesterlijk verteller.

“Wie Pádraig leest, woont voor even in een gebed.”

Een intiem en spiritueel boek van een meesterlijk verteller.

— James Martin, jezuïetenpriester, auteur van ‘Jesus, a pilgrimage’

Pádraig Ó Tuama is theoloog, vredesactivist, dichter, homoseksueel. Met behoedzaamheid en humor brengt Ó Tuama mensen over frontlinies heen met elkaar in contact: katholieken en protestanten in Belfast, lhbt’ers en homo-haters. Wereldwijd is hij een veelgevraagd spreker. 9 november 2019 was hij hoofdgast op het Geestdriftfestival in Utrecht.

De vertaler is predikant Piet van Veldhuizen, die eerder onder meer werk van rabbijn Jonathan Sacks vertaalde. In 2019 won hij de preekschrijfwedstrijd ‘Een lastig verhaal’.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Pádraig Ó Tuama is theoloog, vredesactivist, dichter, homoseksueel. Met behoedzaamheid... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.