Exodus, boek van de bevrijding

Verbond en dialoog (2), joodse lezing van de Tora

Jonathan Sacks rabbijn

Exodus, boek van de bevrijding

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92183-92-7, 320 blz., December 2019
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 521 gram.

Uitgever: Skandalon Boeken

beschrijving

In dit wereldwijde standaardwerk uit de serie 'covenant and conversation' bespreekt rabbijn Jonathan Sacks – wie anders dan hij – de belangrijkste Exodusverhalen. Hij leest ze door een groothoeklens: hij legt verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven. Sacks laat zien hoe ‘de Tora een commentaar op het leven is en het leven een commentaar op de Tora.'

De 44 hoofdstukken zijn afzonderlijk te lezen. In 2020 verschijnen de delen Genesis en Leviticus. In 2021 Numeri en Deuteronomium.

Exodus is het grote verhaal van een volk dat bevrijd wordt. Het behandelt in verhaalvorm de principes die dit volk tot eenheid maken: heiligheid van het leven, vrijheid, rechtvaardigheid, rechtspraak en menselijke waardigheid.


"... helder, vaak verrassend en steeds ook met bewustzijn van de wereld van vandaag. Een uitstekende vertaling door Karl van Klaveren. ... De 44 hoofdstukken kun je bijna altijd 'los' lezen. Dat maakt het boek aantrekkelijk en publieksvriendelijk."
– Friesch Dagblad

"Jonathan Sacks op zijn filosofische en exegetische best."
– Jewish Chronicle

"Sacks heeft een geweldige prestatie geleverd met een commentaar dat tegelijkertijd erudiet en toegankelijk voor de gemiddelde lezer is. Zowel de wijsheid van oude commentatoren als de moderne wetenschappers neemt hij mee in zijn betoog, zoals hij ook zijn lezers meevoert op hún reis door de Tora."
– The Jewish Standard

"Dit is niet zomaar een boek over de parasja’s, de weeklezingen in de Tora. Het is een intellectuele en filosofische reis door de fundamenten van ons geloof en de oorsprong van ons volk. De essays zijn uitdagend, prikkelend en relevant."
– rabbijn Steven Weil

“Jonathan Sacks weet inzichten uit de religie aan de moderne wereld te verbinden en op een overtuigende manier het verhaal van het geloof opnieuw te vertellen. Een zeldzame prestatie.”
– Tony Blair

Jonathan Sacks (1948) is emeritus opperrabbijn van Groot-Brittannië, lid van het Britse Hogerhuis, en auteur van vele boeken waaronder Een gebroken wereld heel maken. In 2016 ontving hij de prestigieuze Templetonprijs voor zijn levensbeschouwelijke bijdrage aan het maatschappelijke debat en zijn rol in de interreligieuze dialoog. De prijs is eerder toegekend aan de dalai lama, Moeder Teresa en Tomás Halík.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.