Een nieuw leven

gedachten over christelijke ethiek

dr. Kees Kleingeld

Een nieuw leven

paperback/ gebrocheerd: € 16.90

ISBN: 978-94-6369-065-2, 160 blz., November 2019
Formaat: 22.0 (h) x 15.2 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 284 gram.

trefwoorden: ethiek wet wedergeboorte deugden geweten christelijk leven nieuw leven herschepping zondeval verbond Sinaiverbond tien geboden ...

beschrijving

Hoe geef je op christelijke wijze vorm aan je leven? Gaat het om wat mag en wat niet mag?
We kunnen voor een christelijke levensstijl niet zomaar bij de geboden in de Bijbel terecht, zegt theoloog en ethicus Kees Kleingeld. Paulus schrijft dat de christen vrij van de wet is. Geen kind in de box dat beschermd moet worden voor misstappen, maar een volwassen mens die vrije keuzes kan maken. Maar als je niet meer onder de wet leeft, niet gebonden bent aan wetten en regels, hoe vind je dan een christelijke levensstijl, een christelijke ethiek? Hoe wijd je je leven aan God?

Neem de uitdaging aan om volwassen gelovige te zijn en ga met de schrijver van dit boek op zoek naar een eigen, christelijke levensstijl. Op die zoektocht kijk je naar wie je bent als mens, naar het doel van de wet, naar het leven door de Geest en naar christelijke deugden, naar de rol van het geweten en naar begrippen die het Koninkrijk van God kenmerken, zoals genade, barmhartigheid en zorg.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.