Veldgids Plantengemeenschappen van Nederland

wilde planten en hun omgeving

Joop SchaminéeJohn JanssenNina SmitsKarle SýkoraRense Haveman

Veldgids Plantengemeenschappen van Nederland

gebonden: € 43.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-708-1, 464 blz., October 2019
Formaat: 21.8 (h) x 13.5 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 909 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

trefwoorden: planten plantengids vegetatie vegetatiekunde wilde planten

beschrijving

De Veldgids Plantengemeenschappen bundelt de kennis en jarenlange ervaring van vier Nederlandse vegetatiekundigen. Het is de langverwachte veldgids voor de deskundige, maar door het compacte en overzichtelijke karakter ook een aanrader voor amateurs of studenten aan een groene opleiding.

Vegetatie komt bijna overal voor, zelfs op een druk belopen plein of in een uiterst droge woestijn. Hoewel er veel vegetatiekundige kennis is, ontbrak tot nu toe een beknopt en praktisch handboek. Met de Veldgids Plantengemeenschappen beschikken we nu over een handzame gids waarmee plantengemeenschappen in het veld kunnen worden herkend.

Naast een compacte beschrijving van alle plantengemeenschappen in Nederland – van open water en moerassen, graslanden en heiden, kust en binnenlandse pioniermilieus, tot ruigten, bossen en struwelen - bevat de gids een toegankelijke inleiding over termen en begrippen in de vegetatiekunde. Per gemeenschap zijn verspreidingskaartjes, samenvattende tabellen met de belangrijkste soorten en grafieken over standplaats en levensvormen opgenomen. Niet eerder is zoveel informatie over de plantengroei van Nederland in één boek bijeengebracht.

Het boek bevat determinatiesleutels waarmee de Nederlandse plantengemeenschappen op naam zijn te brengen. De sleutels leiden allereerst tot de juiste klasse, waarna aan de hand van standplaatskenmerken en soortensamenstelling op eenvoudige wijze de plantengemeenschap kan worden bepaald. Een Vogelpootjes-associatie in het grasland is zodoende snel herkend.

wilde planten, inheemse soorten, flora van Nederland, determineren, herkennen, vegetatie, ecologie, natuurbeheer, landschapsbeheer, bosbeheer, plantengids, botanie

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.