Het bezielde landschap

Spiritualiteit in de schilderkunst

Kick Bras

Het bezielde landschap

ingenaaid: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92183-84-2, geïllustreerd, 272 blz., August 2019
Gewicht: 600 gram.

Uitgever: Skandalon Boeken

Een rijk boek dat spiritualitiet oproept.

In dit boek toont en becommentarieert Kick Bras landschappen van William Turner tot Georgia O’Keeffe, van Vincent van Gogh tot Anselm Kiefer. Hoe gaven zij uitdrukking aan hun natuurbeleving? Hoe laat God of het goddelijke zich in hun landschapsschilderijen zien?

In het eerste deel maakt de lezer een onvergetelijke reis langs de mooiste kunstwerken van de landschapsschilderkunst door de eeuwen heen, de belangrijkste stromingen en hun vertegenwoordigers.
Het tweede deel staat stil bij vele prachtige bekende en minder bekende schilderijen aan de hand van thema’s. Dit deel maakt zichtbaar hoezeer het spirituele zoeken en tasten van mensen respons kan vinden in de natuur.

Het bezielde landschap is een rijk boek dat niet alleen spreekt over spiritualiteit, maar ook spiritualiteit oproept.


Met kunstwerken van onder andere Caspar David Friedrich, William Turner, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Ferdinand Hodler, Emil Nolde, Jacoba van Heemskerk, Georgia O’Keeffe, Emily Carr, Piet Mondriaan, Jan Mankes, Anselm Kiefer en Armando.


Dr. Kick Bras (1949) is theoloog en publiceert over spiritualiteit, mystiek en meditatie. Als onderzoeker is hij gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen, een wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor de studie van de spiritualiteit in het licht van de joodse en christelijke traditie.
Eerder doceerde hij spiritualiteit aan de Theologische Universiteit Kampen. Van zijn hand verscheen bij Skandalon "Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld" (2017) en "Een met de ene. Protestantse mystiek van Abraham Kuyper tot Maria de Groot" (2013).
Zie ook www.kickbras.nl

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.