De weg naar de oude mysterieën

Inleiding tot de Westerse Mysterietraditie

Ina Cüsters-van Bergen

De weg naar de oude mysterieën

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-826-6, geïllustreerd, 387 blz., May 2019
Formaat: 23.0 (h) x 21.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 887 gram.

trefwoorden: mysterieen ina custers

de weg naar de oude mysterieen

Vanaf de alleroudste beschavingen vormen de mysteriën de kern van de westerse esoterische traditie. De sleutel tot deze verborgen kennis is te vinden in de magische kabbala, een praktisch systeem om met de kabbalistische levensboom te werken. Gecombineerd met de magische cirkel ontsluiten zich geleidelijk de diepere lagen van oeroude kennis.

De magische cirkel vormt hierbij het zaad van de kabbalistische levensboom. Hij volgt de wiel van het jaar en verbindt je met de vier elementen en met je reis door de verschillende niveaus van bewustzijn. Door met de magische cirkel te werken, neemt je spirituele pad de vorm aan van een weg die zich spiraalvormig omhoog beweegt. Alle levensgebieden worden hierin symbolisch in kaart gebracht. Wanneer je dit zaad in je innerlijke tempel plant, groeit het uit tot een patroon waardoor je je spiritueel kunt ontplooien. De symbolen beginnen te spreken en ze veranderen in een taal waardoor je in toenemende mate een bewuste toegang krijgt tot steeds diepere lagen van innerlijk weten.Stap voor stap maak je in dit boek kennis met de basis van de toegepaste magische kabbala door middel van oefeningen en rituelen. Je leert de grondbeginselen van de symbooltaal, waarin de oude mysteriën beschreven zijn, en de moderne praktische toepassingen hiervan.

- Je leert de kabbalistische levensboom te gebruiken als de sleutel om toegang te krijgen tot de mysteriën.

- Je krijgt inzicht in hoe ritueel en meditatief werk binnen hedendaagse mysteriescholen in de praktijk wordt toegepast.

- Je leert hoe een mysterietempel is opgebouwd en hoe deze een plaats wordt om de oude mythen te ervaren.

- Je maakt kennis met verschillende tradities: de Egyptische, Griekse en Mesopotamische traditie, en de Joodse en Christelijke gnostiek.

- Je leert alchemistische en astrologische toepassingen voor tempelwerk en werken met de oorsprong van de hekserij.

Ina Cüsters-van Bergen is het hoofd van de Temple of Starlight, een Europese mysterieschool in de traditie van de Golden Dawn.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.