In contact met de natuur

Cees van Woerkum

In contact met de natuur

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-8684-178-3, 141 blz., April 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 184 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

beschrijving

Wat gebeurt er met ons als we de natuur intrekken, als we tussen hoge bomen wandelen, vogels zien overvliegen of mieren met strootjes zien slepen? Wat maakt dit contact zo bijzonder en ook zo anders dan het contact met mensen? En waarom vinden we de natuur eigenlijk mooi, met al die kleuren – zonder enige afstemming – door elkaar heen?

Dit boekje wil op dit soort vragen een antwoord geven. Het beschrijft het unieke van de natuurervaring, met daarin de rol van al onze zintuigen: zien, horen, ruiken, voelen. Het beschrijft wat de natuur voor ons betekent, wat die met ons doet, maar ook hoe wij zelf de natuur van alles toedichten: hertjes zijn lief en een wolf is vals. In contact met de natuur geeft ook aan hoe contact kan variëren, van oppervlakkig tot heel intens.

Al lezende zullen we beter begrijpen hoe onze eigen natuurbeleving verschilt van die van anderen en waar onze fascinatie voor de natuur vandaan komt.

Cees van Woerkum was als kind al vaak in de natuur te vinden en die liefde is gebleven. Hij was als hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Wageningen Universiteit lid van diverse besturen in de natuursector. Tegelijk werd de relatie tussen mens en natuur, wat dat contact betekent, een belangrijk thema.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.