Ethische kwesties

abortus, euthanasie, orgaandonatie, homoseksualiteit, pedoseksualiteit, transseksualiteit, bestialiteit

Walter E. Tessensohn

Ethische kwesties

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-94-91026-85-0, 91 blz., November 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 143 gram.

trefwoorden: Ethiek, bijbelse normen, zelfbeschikkingsrecht, menselijke maat

beschrijving

ETHISCHE KWESTIESEthiek is een wetenschap waarbij wordt geprobeerd om bepaalde handelingen als goed of fout te kwalificeren. Daarnaast wordt er gekeken naar de beweegredenen van bepaalde handelingen.


Maar wat is goed of fout (goed of kwaad)? Dat is voor ieder mens anders en wordt er gekeken naar de steeds wijzigende normen van mensen of kijken we naar de standaard van de Schepper inzake goed of fout?

Iets goed of fout doen, is soms afhankelijk van de motivatie waarom iemand iets doet of laat. Wordt abortus uitgevoerd bijvoorbeeld omdat het leven van de vrouw in gevaar is of wordt het gedaan omdat men vindt baas in eigen buik te zijn? Daarom staat in bovenvermelde definitie dat er gekeken wordt naar beweegredenen van bepaalde handelingen.De grootste controverse ontstaat wanneer de één uitgaat van menselijke normen omdat zo iemand uitgaat van de autonomie van de mens en de ander uitgaat van goddelijke normen van goed en kwaad.Het wordt nog moeilijker wanneer de één de ander zijn normen wil opleggen en tegen zijn geweten in handelingen wil laten verrichten. Vrijheid van geweten is een belangrijk recht dat verankerd is in Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (artikel 18). Ook de Europese grondwet beschermt het geweten (artikel II-70).


De auteur heeft verscheidene boeken geschreven over pastoraat, geloofsopbouw, geestelijke oorlogsvoering, de eindtijd, de mariale dogma's, gereformeerde dogma's, satanisme, humanisme, atheïsme, Israël, de gemeente en de Islam.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.