Christen overwin

Walter E. Tessensohn

Christen overwin

paperback/ gebrocheerd: € 14.00

ISBN: 978-94-91026-93-5, 108 blz., January 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 175 gram.

Christen overwin!

Dit boek gaat over de eindtijd! Goed, de titel doet wellicht anders vermoeden, maar Jezus zei tot de eindtijd-gemeenten: “Wie overwint…” en daarna geeft Hij aan wat het gevolg is voor degene die overwint!

Aan de gemeente te Laodicea zegt Jezus: “Wie overwint, hem zal Ik geven met Mij te zitten op mijn troon, gelijk ook Ik heb overwonnen en gezeten ben met mijn Vader op zijn troon.

Jezus zegt dit aan een gemeente over wie niets goeds te zeggen valt! Maar wie Jezus binnenlaat in zijn hart en maaltijd met Hem viert en zich laat corrigeren, zal – indien hij overwint – met Hem zitten op Zijn troon!

Alle zeven gemeenten in Asia (het huidige westelijke deel van Turkije) zijn eindtijd-gemeenten. Allen hebben zij een eigen karakter en allen worden opgeroepen om te overwinnen. En alleen de overwinnaars zullen heil ontvangen en zullen tenslotte zonen Gods en inwoners zijn van de stad Gods: het nieuwe Jeruzalem!

Ik besloot een eindtijdboek te schrijven vanuit een andere invalshoek: het beschrijft de transitie van de gemeente van Jezus Christus, in wie de zonde en onwetendheid regeert, naar een stralende bruid, die de satan onder haar voeten vertreedt.
Het gaat dus niet om de verschillende beesten van de eindtijd, maar om de gemeente van Jezus Christus, die tot de volkomenheid komt en van wie de gemeenteleden de beeltenis van God en zijn Zoon dragen. Wanneer Jezus terugkomt, dan haalt Hij niet een oude vrouw met rimpels en ouderdomsvlekken op, maar een stralende jonge bruid.

Efeze 5:25-27
25 Mannen, hebt uw vrouw lief, evenals Christus zijn gemeente heeft liefgehad en Zich voor haar overgegeven heeft, 26 om haar te heiligen, haar reinigende door het waterbad met het woord, 27 en zo zelf de gemeente voor Zich te plaatsen, stralend, zonder vlek of rimpel of iets dergelijks, zó dat zij heilig is en onbesmet.

Wil jij ook niet horen tot die gemeente? Dat kan, maar dan zal je wel moeten overwinnen!

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.