Geloof in de toekomst

Een terugblik met het oog op morgen

dr. Meint Smit

Geloof in de toekomst

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 978-94-6369-020-1, geïllustreerd, 224 blz., February 2019
Formaat: 22.2 (h) x 15.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 451 gram.

trefwoorden: geloof wetenschap maatschappij samenleving toekomst techniek geschiedenis

beschrijving

Na een lange periode van optimisme neemt het vertrouwen in de toekomst van onze samenleving af. Grootschalige toepassing van technologie leidt tot uitputting van onze hulpbronnen, we vervuilen de oceanen en verstoren het klimaat. De groeiende kloof tussen rijk en arm dreigt onze samenleving te ontwrichten. En de dreiging van internationale conflicten is toegenomen in een tempo dat twintig jaar geleden niemand voor mogelijk had gehouden. Tegelijkertijd neemt de invloed van het christelijk geloof in de westerse wereld af en je kunt je afvragen of die ontwikkelingen iets met elkaar te maken hebben.
Dit boek bespreekt hoe geloof, wetenschap en techniek de ontwikkeling van de samenleving in de afgelopen eeuwen hebben beïnvloed, zowel in positieve als in negatieve zin. Een terugblik met het oog op morgen.
Het boek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in de betekenis van geloof, wetenschap en techniek voor onze moderne samenleving. Om het te kunnen volgen heb je geen grondige achtergrondkennis nodig.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Meint Smit (Vlissingen, 1951)
studeerde Elektrotechniek aan de
Technische... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.