Alle ouderen naar buiten

De natuur als groen medicijn

Jasper de RuiterMarieke Dijksman

Alle ouderen naar buiten

gebonden: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-670-1, 168 blz., December 2018
Formaat: 24.7 (h) x 19.8 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 693 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

illustrator: Jasper de Ruiter

beschrijving

Alle ouderen naar buiten! is het natuuractiviteiten-doeboek voor ouderen, zorgprofessionals, mantelzorgers, vrijwilligers en familie van ouderen (met dementie). Dit boek laat je zien hoe eenvoudig en laagdrempelig het kan zijn om ouderen de natuur te laten ervaren.

Het natuuractiviteiten-doeboek voor ouderen om actief naar buiten te gaan. Kipknuffelen, moestuinieren, buiten gymnastieken, bloemen plukken, ouderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Maar meer dan een kwart van de ouderen komt niet meer buiten en meer dan de helft van de thuiswonende ouderen komt slechts één keer per week buiten. Het is hoog tijd om die ontwikkeling te stoppen!

- Tips voor buitenactiviteiten
- Spelideeën
- Activiteiten om zintuigen te stimuleren
- De lekkerste recepten
- Natuurcreaties voor buiten en binnen

Jasper de Ruiter is bekend als natuurillustrator van onder meer verschillende herkenningskaarten. Als eigenaar van De Speurzoekers stimuleert hij jong en oud de natuur zelf te ontdekken, door spannende opdrachten, leerzame producten en workshops.

Marieke Dijksman is werkzaam bij Vogelbescherming Nederland, onder meer als hoofdredacteur van het kindertijdschrift Vogels Junior. Voor verschillende tijdschriften schrijft ze verhalen over kinderen en natuur. Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman maakten eerder samen het succesvolle boek Alle kinderen naar buiten! alleouderennaarbuiten.nl

natuurbeleving, ouderen, mantelzorg, ouderenzorg, zorgverlening, groene dagbesteding, zorgboek, mantelzorgers, zorgverleners, dementie, alzheimer, natuuractiviteiten, zorg voor ouderen, verpleeghuizen

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.