Klikt het?

Over de ontmoeting tussen hulpverlener en cliënt

Cornélie SpijkerboerHans Mennes

Klikt het?

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-94-6365-086-1, geïllustreerd, 101 blz., October 2018
Formaat: 19.2 (h) x 12.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 220 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

illustrator: Hans van Odijk

trefwoorden: maatschappij, mens, psychotherapie, hulpverlener, cliënt, gelijkwaardigheid, relatie, handleiding

Relatie tussen hulpverlener en cliënt

Om een veilige setting voor de cliënt te creëren, is de ontmoeting nodig tussen hulpverlener en cliënt. Ontmoeten betekent om te beginnen gelijkwaardigheid: ik ben niet beter of verder dan jij. Het betekent ook transparant en echt zijn. Ook dat biedt veiligheid, want dan zijn er geen dubbele agenda's. Jij bent oké, in wie en waar jij bent, net als ik.

In de psychotherapie is de relatie tussen hulpverlener en cliënt een van de belangrijkste succesfactoren. Het slagen van de therapie hangt voor een groot deel af van het feit of er een klik tussen hen bestaat. Juist dat element is onvoorspelbaar en daarmee is de interactie een van de lastigste aspecten van het hulpverleningsproces. Je komt er niet als je alleen een protocol op je cliënt loslaat. Je hebt te maken met een ontmoeting tussen twee mensen die bijzonder dynamisch is.
In dit boek belichten Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes op heldere en aansprekende wijze verschillende elementen van deze relatie. Ze geven praktische handvatten ter verbetering en ontrafelen remmingen, aannames en persoonlijke zwakheden van de hulpverlener die het slagen van een therapie in de weg kunnen zitten. Een uitermate werkbare handleiding, geïllustreerd met aansprekende en inspirerende voorbeelden uit hun jarenlange praktijk.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.