Ik ben niet van suiker

levensverhaal van een zeldzame diabeet

Judith van den Reek

Ik ben niet van suiker

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77024-88-1, 192 blz., November 2018
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

trefwoorden: diabetes, angststoornis, COLK, EMDR, genafwijking 6q24, transiënt neonatal diabetes

beschrijving

Dit boek is de zoektocht van een jonge vrouw naar zichzelf en in die zoektocht komt zij erachter dat de manier waarop haar diabetes wordt behandeld niet de juiste is.

Tijdens haar zwangerschap is Judith van den Reek continu misselijk. Doordat ze diabetes heeft, raken haar bloedglucoses ernstig ontregeld. Het leidt ertoe dat haar dochter met slechts zeven maanden geboren wordt. Als Bente na tien weken thuiskomt, kampt Judith met een angststoornis en kiest ze uiteindelijk voor opname bij een Centrum voor Onverklaarde Lichamelijke Klachten om er bovenop te komen. In eerste instantie lukt dat, maar drie jaar later krijgt ze een flinke terugval in haar angstklachten. Judith volgt dan een EMDR-therapie om alsnog haar zwangerschap te verwerken. Dat is het begin van de zoektocht naar haar diabetesverleden. Vastberaden volgt ze haar gevoel dat er iets niet klopt in haar verhaal. Ze zal uiteindelijk gelijk krijgen.

'Ik ben niet van suiker' beschrijft het medische circuit, Judiths (lichamelijke en mentale) strijd, angst en wanhoop, maar laat vooral ook haar doorzettingsvermogen en veerkracht zien. Haar schrijfstijl is open, eerlijk, kwetsbaar, ontroerend en soms met de nodige zelfspot.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.