Waarom je hond geen fruit hoeft te eten

Huis-, tuin- en keukenverhalen over DNA

Ken Kraaijeveld

Waarom je hond geen fruit hoeft te eten

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-584-1, 136 blz., May 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: KNNV Uitgeverij

illustrator: Janine Mariën

beschrijving

Je hond zal nooit scheurbuik krijgen. Ook al eet hij of zij nooit fruit. Dat komt omdat honden een vitamine-C gen hebben. Ook wij mensen hebben dat gen. Alleen, bij ons is het stuk… Dit en veel meer staat in ‘Waarom je hond geen fruit hoeft te eten’, een grappig een leerzaam boek met huis-, tuin- en keukenverhalen over DNA.

DNA, de erfelijke code, is de basis van alles wat leeft. De kennis op dat gebied gaat met sprongen vooruit – maar is helaas voor niet-biologen slecht toegankelijk. Dit boek brengt daar verandering in. Aan de hand van talloze voorbeelden neemt auteur Ken Kraaijeveld de lezer mee in de wondere wereld van het DNA, van het aanpassen van landbouwgewassen tot het veranderen van genen om ziektes te genezen.

- Basiskennis over DNA: wat is het, wat doet het, hoe kun je het gebruiken
- Alles over DNA in ons dagelijks leven, van landbouw tot ziekenhuis
- De mogelijkheden van DNA-onderzoek: beloften en controverses

De voorbeelden laten zien dat DNA-onderzoek invloed heeft op veel aspecten van ons leven, vaak zonder dat wij ons dat realiseren. Wie als kritische consument of patiënt wil kunnen meedenken, kan daarom wel wat hulp gebruiken. Dit rijk geïllustreerde boek is daarvoor ideaal.

DNA, moleculaire genetica, biologie, evolutie, wetenschap populair, mens en natuur, mens en maatschappij, landbouw, gezondheid

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.