Keerpunten in bewustwording

Persoonlijke toetsen over leven, dood en maatsvhappij

Aad Orgelist

Keerpunten in bewustwording

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92079-25-1, geïllustreerd, 202 blz., May 2018
Formaat: 14.8 (h) x 21.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 280 gram.

e-Boek (PDF): € 4.95

ISBN: 978-94-92079-26-8, 202 blz., May 2018

Uitgever: Boekencoöperatie

trefwoorden: contact met overledenen maatschappijkritisch

Voorwoord

Bewustzijnsveranderingen verlopen soms heel ongemerkt, maar vaak gaat zo’n verandering gepaard met een grote schok. Vrijwel altijd gaat daaraan een heftige emotionele gebeurtenis vooraf, zoals ziekte, ongeval, overlijden of echtscheiding. Ook materiële zaken hebben de nodige impact, door bijvoorbeeld van de één op de andere dag zonder werk te komen, de hypotheek niet meer kunnen betalen of angst voor wat de toekomst brengen zal. Vanuit rouwverwerking is het belangrijk om verdriet niet weg te duwen, maar juist te omarmen en al die gevoelens bewust te ondergaan. Wegzakken in overmatige gevoelens van verdriet en angst trekt uiteindelijk het negatieve aan, waardoor men steeds dieper wegzakt in een poel van ellende. Pas op het moment dat je terugkijkt op zo’n periode waarin je een traumatische ervaring een plaats in je leven hebt kunnen geven, ontdek je dat je gedachtepatroon is veranderd en dat je handelen niet meer volgens de oorspronkelijke patronen plaatsvindt. Je ervaart dat leed niet bedoeld is om je te laten lijden, hoewel het in eerste instantie wel zo voelt, maar veel meer om je wakker te schudden en met een breder perspectief naar je zelf en de omgeving te kijken. Dat is de reden waarom ik dit boek heb geschreven, waarin wereldlijke zaken en geestelijke ervaringen vervlochten zijn. Uiteraard heb ik bij het schrijven van het boek uit eigen ervaringen geput, maar de personages zijn fictief.

Ruim 7 jaar geleden overleed mijn jongste dochter op 27 jarige leeftijd. Dit is een traumatische ervaring geweest en het gemis is groot, maar het spirituele inzicht dat mijn gezin en ik daarvoor in de plaats hebben gekregen verzacht de pijn van het verdriet. Onze dochter manifesteerde zich als entiteit en heeft op wonderlijke manieren kenbaar gemaakt dat de dood niet bestaat, dat het verder gaat in een onstoffelijke leven in een andere dimensie.
Opvallend is dat veel oude geschriften en de kennis van enkele grote mediums opmerkelijk veel overeenkomsten vertonen over het leven na de dood. Ook die kennis heb ik als leidraad gebruikt voor dit boek.

Aad Orgelist

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

flaptekstIn onze dynamische samenleving met zijn stress en angst, worstelen veel mensen... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.