Hoe de muziek terugkwam op de Aarde

Ewout Storm van Leeuwen

Hoe de muziek terugkwam op de Aarde

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-72475-45-9, 236 blz., April 2018
Formaat: 21.6 (h) x 15.4 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 372 gram.

e-Boek (PDF): € 4.95

ISBN: 978-90-72475-61-9, 236 blz., April 2018

Uitgever: Boekencoöperatie

trefwoorden: futurologie toekomstverkenning klimaatverandering Steiner antroposofie natuurwezens Gaia nieuwe elf uitgestorven homo sapiens

Voorwoord

Er zijn zachtmoedigen, onverschilligen, rauwdouwers, psychopaten en scheppers onder de mensen. Allemaal op geheel eigen wijze doende met het vormgeven van hun wereld (these).
Alles in de kosmos is uiteindelijk in evenwicht, wordt gezegd (antithese).
In dat geval moet er tegenover de overal zichtbare uitingen van geweld, lelijkheid, uitbuiting en vernietiging, evenveel liefdevolle zorg, schoonheid, samen delen en creatie bestaan (synthese).
Twee tegenpolen. Twee richtingen van de evolutie, zou men kunnen beweren.
Deze opvatting wordt uitgewerkt in de toekomstverkenning die u nu in handen heeft.
Speculatief extrapolerend, zoals het futurologie betaamt. Een tikkeltje wijsgerig, want een spiegel behoort tot introspectie te leiden.
De raamvertelling is een SF-achtige plot. Twee reizigers zijn elkaars leermeester.
De één is een kluizenaar met een slecht humeur die zijn gesprekspartner rondleidt over de Aarde. De ander is een Reiziger uit de Ruimte, op zoek naar de bron van muziekuitzendingen die hij ver weg in de Melkweg heeft opgevangen... en begrepen. De twee zijn tot elkaar veroordeeld en worden uiteindelijk vrienden.
De wereld die de kluizenaar en zijn metgezel bereizen, is een projectie op basis van huidige trends – zoals die door de auteur gezien worden. De mensachtige wezens op die wereld zijn beduidend anders dan nu. In overeenstemming met de voorspellingen van Rudolf Steiner heeft er een fysieke scheiding plaatsgevonden tussen de twee hiervoor aangeduide evolutielijnen. De door materie bevangen lijn van Homo Sapiens is op de beschreven wereld niet meer aanwezig. De zich geestelijk vrijgemaakte lijn heeft een nieuwe lichaamsvorm gekregen. Licht en zonder stofwisseling. In staat om in de geest te communiceren met elkaar, met natuurwezens en met Gaia zelf.
De auteur noemt dit werk een ‘speculatief wijsgerige extrapolatie’. Persoonlijk vind ik dat een werkbare definitie voor Science Fiction. Of voor ‘Cli-Fi’, zoals de Amerikanen op klimaatverandering gebaseerde SF noemen. Het is niet alleen dat; wellicht is ‘Eco-Fiction’ een betere genre aanduiding. De hierin beschreven rijken van elementalen, beschermgeesten en engelen die het landschap larderen, zijn mij als vrijzinnig antroposoof vertrouwd. Verruim uw scepsis en u zult er van kunnen genieten!
Joshua Stiller

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Met wie praat u?De kluizenaar zat het vroege zonlicht in te drinken
toen een gloeiende, pokdalige... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.