Een wijze uit het westen

beschouwingen over Rudolf Otto en het heilige

Daniël Mok

Een wijze uit het westen

e-Boek (PDF): € 9.90

ISBN: 978-90-79133-00-0, geïllustreerd, August 2001

editie: Tweede druk: Uitgeverij Abraxas

annotatie(s): Met register (tevens voor Het heilige); lit.opg.

woord vooraf: Daniël Mok

beschrijving

'Een wijze uit het westen' vormt de opmaat tot de nieuwe druk van de Nederlandse vertaling van Rudolf Otto's meesterwerk 'Het heilige'.
Dit boek geeft over tijdloze begrippen gevoelens weer uit een levensbeschouwelijk bontgekleurde samenleving.

Rudolf Otto en zijn beeld van het heilige staan centraal in deze rijke schakering. Otto inspireerde velen tot het beschrijven van hun relatie met de grootste geheimenis van ons bestaan en de uitingen daarvan in opvoeding, onderwijs, kunst, geloofsbeleving of levensovertuiging. Hun beschouwingen over het mysterium tremendum & fascinans met zijn vele nuanceringen zijn in dit boek gebundeld. Deze keuze vormt de opmaat tot de derde Nederlandse druk van Rudolf Otto's boek 'Het heilige'.

Met wetenschappelijke precisie en een fijnzinnig gevoel voor 'alles wat leeft en beeft' overuigt Rudolf Otto de lezer ervan dat hij de ontsluiering van het fascinerende maar ijzingwekkende mysterie met een gerust hart aan zijn gevoel kan overlaten. Dan wordt de ontmoeting met het heilige concreter en werpt het zijn vruchten af in de ontmoeting met de ander.

In 'Een wijze uit het westen' komen godsdienstwetenschappers en theologen, maar ook psychologen, pedagogen, psychiaters en literatoren aan het woord en laten een veelkleurig licht schijnen over het thema van het heilige.

Deze veelkleurigheid maakt het denken en de centrale begrippen van Rudolf Otto toegankelijk. Zij plaatst het heilige, numineuze als een overkoepelend begrip boven de verschillende religies en levensovertuigingen.

Meer teksten en voorbeelden:

Herademing 11/1 nr. 39D. Mok (samenst.), Een wijze uit het Westen. Beschouwingen over Rudolf Otto,... lees de hele tekst© Reformatorisch Dagblad16-4-2003

De geheime kamer van het kasteel

Voetnoten bij Rudolf Otto's... 
lees de hele tekstBloemlezing van beschouwingen over het heilige'Wie zich wil bezinnen op religie, kan niet om Rudolf Otto (1869-1937) heen.... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.