Bachbijbel

J.S. Bach

Bachbijbel

cassette: € 4800.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5194-392-4, geïllustreerd, 4665 blz., February 2018, Duits
Formaat: 37.0 (h) x 41.0 (b) x 25.5 (d) cm. Gewicht: 20000 gram.

annotatie(s): Drie delen in houten cassette

De Bijbel van Bach

Het boek dat voor Bach het belangrijkste was, zijn driedelige Bijbel met kanttekeningen, hebben we nog.

Compleet met eigenhandige aantekeningen van Bach zelf.

Bach leefde van 1685 tot 1750, zo’n driehonderd jaar geleden.
Een verrassend groot aantal documenten uit zijn leven is bewaard gebleven.
Slechts één document is ons overgeleverd dat voor niemands ogen bestemd was, maar alleen voor Bach zelf. Dat zijn de aantekeningen die hij maakte in zijn Bijbel. Die zag buiten hemzelf wellicht alleen zijn vrouw Anna Magdalena.
De Bijbel was voor Bach geen boek voor de boekenplank, of slechts een bron voor zijn muziek. Bach bestudeerde de Bijbel zorgvuldig. Hij zette strepen onder zinnen, hij maakte opmerkingen in de marge, corrigeerde zetfouten en voegde zelfs ontbrekende woorden uit citaten van Luther toe.

BIJBELLEZEN MET BACH

In het werk van Johann Sebastian Bach speelt de Bijbel een centrale rol. Een groot deel van de teksten die Bach op muziek zette is rechtstreeks uit de Bijbel afkomstig. De Bijbel die bij Bach op zijn werktafel lag wordt nu voor ieder toegankelijk. Van deze volstrekt unieke driedelige “Bach-Bijbel” is nu een heel bijzondere zogenaamde facsimile-heruitgave verschenen.
Zo kunt u meelezen met Bach.

De “Bach-Bijbel” is ook bekend als de Calov-Bijbel. Abraham Calovius verzorgde de driedelige uitgave. De Bach-Bijbel is behalve een Bijbel ook een Bijbelcommentaar. Calov voegde aan de Bijbeltekst kanttekeningen en commentaren toe. Daarvoor putte hij uit de werken van Luther.
De Bach-Bijbel is dus niet alleen een uniek emotioneel monument: lezen in de Bijbel die Bach las. Maar ook een directe toegang tot de geestelijke leefwereld van Bach: door deze teksten liet Bach zijn geloof voeden en ondersteunen.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Titelpagina
klik voor vergroting
Pagina met annotaties
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.