Onderstroomboven Magazine 9.0

Collectief Onderstroomboven

Onderstroomboven Magazine 9.0

gebonden: € 5.90

ISBN: 978-94-92079-24-4, geïllustreerd, 34 blz., February 2018
Formaat: 21.0 (h) x 12.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 50 gram.

Uitgever: Boekencoöperatie

Van de redactie...

Uit hoofde van de redactie:

In 2016 is er geen poëziebundel verschenen. Dit jaar was de stapel aangereikte poëzie genoeg aangerijkt voor een nieuwe eruptie van dichtbloesem, zoals een kritische massa verrijkt uranium onherroepelijk leidt tot een kernspijtende explosie. Niet alle inzendingen zijn geplaatst. Sommige waren al eerder gepubliceerd en aangezien we het liefst vers werk opnemen, zie je die hier niet.

Er staan drie Engelstalige songteksten in. Een experiment. Genoeg gedicht, dachten wij, om niet uit de toon te vallen. Tot slot een Engelstalig gedicht dat m.i. aansluit bij het bladzijdenlange poëem van Erwin Mulder.
Overigens, een dichter is eigenlijk een opener en een gedicht dientengevolge een geopend. Of is een dichter een dachter, een denker? En zijn werk een gedachte/gedenk?

Een dichtregel is bij nader inzien potdicht. Er kan geen woord meer bij of tussen of af. En het gedicht zou dan een gedichte opening kunnen zijn. Een gat dat zat bij de dichter die het dicht om niet helemaal leeg te lopen. Want, leeglopers dichten niet, dat zijn oeverloze vaten zonder bodem die niet klinken.

In ieder geval, de dichters in deze bundel openen hun gemoed voor u en geven er een min of meer eenvoudige gebruiksaanwijzing bij, om te lezen.

Ewout Storm van Leeuwen (hoofdredacteur)

Dichters / schrijvers:
Mireille Buldeo Rai
Peter Wiesenekker
Jeanne Heuvelman
Irene Krielaart
Luc Sala
Beppie de Laat
Sanatan de Jongh Swemer
Ben Tijsma
Hans Plomp
Erwin Mulder
Cuchulain M. Laguna

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.