Basisgids orchideeën

kennismaking met de hoofdsoorten van de orchideeën van de Benelux

Karel Kreutz

Basisgids orchideeën

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-601-5, 152 blz., October 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 417 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

redactie: Jeannette van Leeuwen

trefwoorden: botanie flora van nederland natuurgids orchideeen orchideeengids orchideeëngids planten determineren planten herkennen plantengids wilde planten

beschrijving

Al onze orchideeën in een handzame fotogids bijeen. Dit boek behandelt alle 55 orchideeënsoorten van de Benelux. De Basisgids heeft een aantal korte inleidende hoofdstukken, een determinatiesleutel en een deel waarin de soorten worden getoond en beschreven.

Aan elke soort zijn twee hele pagina's gewijd. Per soort is er een korte beschrijving van de kenmerken, biotoop, bloeitijd en bodemtype. De nadruk ligt op het beeld; voor elke soort wordt een overzichtsfoto van de groeiplaats getoond, plus verschillende foto's die inzoomen op de onderscheidende kenmerken.

Alle 55 soorten orchideeën van de Benelux in één gids bijeen, rijk geïllustreerd
Achtergrondinformatie over ecologie en voorkomen
Praktische informatie over herkenning, inclusief determinatiesleutel

Een toegankelijk en tegelijk grondig naslagwerk voor liefhebbers en professionals, zowel in onderzoek, onderwijs als natuurbescherming. In samenwerking met Floron Nederland.

Karel (C.A.J.) Kreutz (1954) werkt bij Naturalis in Leiden. Hij bestudeert al vanaf zijn jeugd de orchideeën van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hij schreef talloze orchideeënboeken en ruim 200 artikelen in amateur- en wetenschappelijke tijdschriften.

veldgids, natuurgids, plantengids, fotogids, wilde planten, flora, orchideeen, soorten, herkennen, determineren, vegetatie, vegetatiekunde, botanie

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.