Dialogisch begeleiden, werken met de dialoog

Jan Hein MoorenDick KleinlugtenbeltThieu Dollevoet (redactie)

Dialogisch begeleiden, werken met de dialoog

paperback/ gebrocheerd: € 23.15: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77024-85-0, 128 blz., December 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

trefwoorden: filosofie, dialoog, socratisch gesprek, moreel beraad, zelfconfrontatiemethode

beschrijving

De dialoog heeft een lange geschiedenis, vanaf Socrates en Plato tot de dag van vandaag. Tegenwoordig staat het begrip dialoog voor een geheel van waarden die vreedzaam omgaan met verschillen en respecteren van andermans mening centraal stellen. De dialoog is zo bezien bijna een waarde op zichzelf geworden.

Bij het begrip dialoog denken we aan goede en waardevolle gesprekken. Het schudt een verlangen wakker. Het gaat om betekenisvolle gesprekken, waarin actief naar elkaar geluisterd wordt, begrip voor elkaar ontstaat, openhartig gesproken wordt, je kwetsbaar kunt zijn, verschillende standpunten schuren en onderzocht worden en waarin nieuwe inzichten kunnen ontstaan. De dialoog is een specifieke vorm van communiceren die een belofte inhoudt en steeds opnieuw een opgave is.
Dit boek gaat over dialogisch begeleiden vanuit verschillende werkvelden, zoals het moreel beraad, de opleidingspraktijk voor leraren, het organisatieadvieswerk, de filosofische praktijk en de zelfkonfrontatiemethode (ZKM).
Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt ingegaan op het werken met en op vragen rond de dialoog. Dit boek is in de eerste plaats een praktijkboek. Het is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg, het onderwijs, de dienstverlening en het bedrijfsleven met de dialoog werkt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.