Woordenboek Limbo-Hollands

Op taalsafari in Limbabwe

Paul Wijnands

Woordenboek Limbo-Hollands

paperback/ gebrocheerd: € 14.90

ISBN: 978-90-78407-21-8, 102 blz., November 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: taal, Limburgs, Limbabwe, Limbo

Hoe praten Limburgers als ze Nederlands praten

Limbo en Limbabwe. Van die woorden maken we geuzennamen! Zo is de weg vrij voor het Limbo-Hollands. Een Zuid-Nederlandse variant van het AN. Een bedreigde taal die herkenbaar is aan haar zachte melodie en beeldrijke woordenschat. Limbo-Hollands. Een creools van onder de Moerdijk.

Het Limbo-Hollands presenteert zich hier voor het eerst aan het Nederlandse én Limburgse publiek. Daarmee eist het een plaats op naast het Negerhollands dat ooit op de Maagdeneilanden werd gesproken. Als een waar creools is het Limbo-Hollands natuurlijk nauw verbonden met de tijd dat Limburg een wingewest was van Holland en de Limburgers leefden in het verre én donkere zuiden.

Limbo is beautiful. Dat het sterk bedreigde Limbo-Hollands beleefd moet worden met de nodige humor spreekt voor zich. Als geen andere taal heeft het recht op een zachte stervensbegeleiding die gepaard dient te gaan met carnavaleske zotheid.

Voor de opstandige Limburger en voor de Hollander die eindelijk eens echt wil integreren. Een inburgeringscursus in boekformaat, een grappige en ironische blik op de Limburger.

Paul Wijnands (1946) is doctor in de taalwetenschappen. Hij werkte tot voor kort in Frankrijk waar hij als directeur van de studierichting toegepaste vreemde talen verbonden was aan de Faculteit Letteren en Sociale Wetenschappen van de Katholieke Universiteit van Lille. In dit boekje doet hij niet aan wetenschap maar presenteert hij een humoristische visie op de Nederlands-Limburgse taalsituatie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.