Doorbreek de stilte

Leer beter te luisteren met de TraumaMist-methode

Femke Alsemgeest

Doorbreek de stilte

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-6523-851-1, geïllustreerd, 82 blz., September 2017
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 255 gram.

beschrijving

Wie werkt in de gezondheidszorg of het onderwijs herkent het: zwijggedrag.

Om veel verschillende redenen willen of kunnen sommige mensen niet spreken over onderwerpen die hun leven ontwrichten. Deze mensen vinden geen passende woorden voor hun gevoel, bang om overmand te worden door emoties. Ze hebben vaak schaamtegevoelens of zijn bang voor onbegrip. En hierdoor houden ze hun zwijggedrag in stand. Niet zelden wordt dit zwijgen opgelegd door iemand uit de relationele of familiaire kring.

Zwijggedrag ontneemt een verhaal niet alleen het geluid, het vergroot ook de impact van het trauma bij de zwijger. Jongeren raken uit beeld en geïsoleerd en iemand die getraumatiseerd is krijgt het stempel ‘therapieresistent’ als de evidence-based behandelingen geen effect hebben.

In dit boek beschrijft Femke Alsemgeest de door haar ontwikkelde methode TraumaMist. Het is een verzameling van interventies en eyeopeners die kunnen bijdragen aan het doorbreken van de stilte zodat een reguliere behandeling of begeleiding tòch kunnen helpen.

In het boek wordt in verband met de leesbaarheid voornamelijk geschreven over situaties op afdelingen voor psychotrauma, maar zwijgen over moeilijke onderwerpen komt natuurlijk in tal van andere situaties voor. De programma’s zijn dan ook in meerdere werkvelden te gebruiken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.