Zolang er mensen zijn zijn er stemmen

Paul Custers

Zolang er mensen zijn zijn er stemmen

gebonden: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-420-7, geïllustreerd, 328 blz., April 2017
Formaat: 21.4 (h) x 20.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 975 gram.

ingenaaid: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-427-6, geïllustreerd, 328 blz., June 2017
Formaat: 21.0 (h) x 20.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 500 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Gekke stemmetjes, Vooroordelen, Afkeer, Wat is stemmen horen, Ooit een stem gehoord, Psychiatrie is geen wetenschap

Zolang er mensen zijn zijn er stemmen Paul Custers

De gesprekken voor 'Zolang er mensen zijn zijn er stemmen' werden gevoerd in de periode van 15 september 2015 tot 30 november 2016. De geïnterviewden hebben ingestemd met de weerslag van die ontmoetingen zoals opgenomen in dit boek. Dat was voor menigeen die stemmen hoort een moeilijke afweging. Iedereen onderschreef weliswaar zonder enige aarzeling het doel van deze uitgave: openheid over stemmen horen, meer inzicht en begrip vragen van de lezers en daarmee het terugdringen van vooroordelen over (mensen die) stemmen horen evenals het opheffen van (zelf)stigma. Maar om dan meteen zelf openlijk en kwetsbaar te laten weten wat je is overkomen, is een heel andere afweging. Sommige gesprekspartners hebben uiteindelijk hun toestemming om te publiceren ingetrokken, een enkele keer nadat eerder al was ingestemd met een bijdrage voor dit boek. Journalist Paul Custers heeft dat vanzelfsprekend geaccepteerd en zeker ook gerespecteerd. Het is al heel moedig dat ze hem, een journalist, een leek, een buitenstaander, toch hebben toegelaten in hun bijzondere wereld!

In dit boek hebben we een beeld willen schetsen van wat er allemaal samenhangt met stemmen horen. We hebben vanuit uiteenlopende opvattingen en visies een beeld samengesteld over stemmen horen. Het doel is om aan te geven wat mensen die stemmen horen kunnen ervaren en wat ze (zouden kunnen) ondernemen om daarmee om te gaan. We hopen en verwachten ook dat de lezers met dit boek hun kennis van en begrip voor mensen die stemmen horen en/of andere bijzondere persoonsgebonden belevingen ervaren, kunnen verruimen. Dat kan bijdragen aan het verminderen van vooroordelen en daarmee aan het terugdringen van (zelf)stigma.

Erica van den Akker,
Voorzitter Stichting Weerklank

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.