Op reis en thuis

Justus van Maurik

Op reis en thuis

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-94-92575-21-0, 178 blz., January 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

Justus van Maurik (16-8-1846 - 18-11-1904) was een typische Amsterdammer, hij kreeg eerst bekendheid als schrijver van kluchten en blijspelen. In 1878 verscheen zijn eerste novelle "Mie de porster". Honderden verhalen volgden. Van Maurik wist zijn lezers een lach en een traan te ontlokken; een lach met zijn geestige schilderingen van volkstypes, een traan met zijn ontroerende verhalen. Veel van zijn boeken werden geïllustreerd door de graficus Johan Braakensiek (zie de voorkant). Hij schreef een aantal toneelstukken samen met Arnold Nicolaas Jacobus Fabius.
Van Maurik was een van de redacteuren van het in 1877 opgerichte "De Amsterdammer" (een dagblad voor handel, industrie en kunst), dat tegenwoordig als weekblad "De Groene Amsterdammer" verschijnt.

"Op reis en Thuis" bevat een tiental verhalen, zoals een levendig en humoristische beschrijving van zijn reis als verslaggever vanuit Indonesië naar Nederland, maar ook levendige verhalen over volkse en verlopen types en bizarre situaties die zich in het begin van de 20ste eeuw in Nederland afspeelden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.