De kleine letters van BoekenRoute (voorwaarden)

BoekenRoute is de etalage op internet van de aangesloten (vaak kleine) uitgevers. Graag leggen wij u op deze pagina uit onder welke condities wij werken. Lees ook hoe wij omgaan met uw privacy.
Over het ontstaan van BoekenRoute, en de relatie met de uitgevers, verwijzen wij u naar onze achtergrond.

Bestellen/kopen:

Bij elke uitgave ziet u één of meer uitvoeringen (gebonden, e-boek, etc.), met bijbehorende details en prijs. Kies de gewenste uitvoering, waarmee u op de pagina "bestellen: naar winkelwagen" komt. U ziet de gegevens van het boek dat u wilt bestellen. Indien het boek in herdruk, of voorbereiding is, kunt u het boek naar keuze bestellen of reserveren.

Vervolgens doorloopt u de bestelprocedure, waarbij u het verzendadres invult. De rekening krijgt u per e-mail.

Verzend- en administratiekosten

Nederland: Gratis verzending vanaf € 19,50, anders bedraagt de bijdrage in de verzendkosten € 1,90. Buitenland: afhankelijk van bestemming en gewicht, u ziet de verzendkosten vóór u definitief bestelt. Indien uw bestelling uitsluitend bestaat uit e-boeken vragen wij GEEN bijdrage in de bijkomende kosten.
BoekenRoute werkt tegen zo laag mogelijk kosten - de marge is een fractie van de commerciële webwinkels - vandaar dat we u de verschillen in kosten laten zien tussen de diverse betaalmoglijkheden.

Betalen

Afhankelijk van de bestemming (land), het totaalbedrag en uw persoonlijke gegevens ¹) maakt u een keuze uit de verschillende betaalmogelijkheden. Vóór dat u definitief koopt, kiest u uit de mogelijkheden, en ziet u uw eventuele bijdrage in de kosten.

Na afronding van uw bestelling ontvangt u een e-mail met alle gegevens, en enkele dagen later ligt het boek bij u thuis. Indien uw bestelling e-boeken bevat, dan kunt u die direct downloaden vanaf deze pagina.

De voortgang van uw bestelling (maar ook een overzicht van wat u eerder kocht) kunt u op de website volgen bij de bestelgeschiedenis.

Reclames en retouren

Indien u opmerkingen heeft over de ontvangen boeken dan verzoeken wij u eerst rechtstreeks contact op te nemen met de uitgever die u de boeken zond. Indien u een boek wilt retourneren, dan kan dat binnen 14 dagen. Neemt u dan EERST contact op met ons. Na de correcte ontvangst van het retourgezonden boek betalen wij u het aankoopbedrag, inclusief de door u betaalde bijdrage in de verzend- en administratiekosten, binnen 2 werkdagen terug.

Let op: Voor e-boeken (digitale boeken) geldt GEEN recht op retour.

Rol BoekenRoute

BoekenRoute zorgt er voor dat de aangesloten uitgevers tegen minimale kosten - veel minder dan bij verkoop via een andere webwinkel of de boekhandel - hun uitgaven op internet kunnen etaleren en verkopen. BoekenRoute ontvangt uw betaling, en vergoedt de uitgever.
Via BoekenRoute kunt u overigens ook alle gangbare Nederlandse boeken bestellen, U ontvangt ze dan rechtstreeks van het Centraal Boekhuis.
Het adres en de overige gegevens van BoekenRoute ziet u op de contact pagina.

De uitgever

De uitgever zorgt er voor dat de gegevens van zijn boeken correct op deze website staan. Hij levert u de door u bestelde boeken of laat dat doen door een verzendhuis. Indien u opmerkingen of vragen heeft over de levering, dan kunt u het snelste rechtstreeks met de betrokken uitgever contact opnemen. De gegevens vindt u in de e-mails die u ontvangt, of u kijkt bij het overzicht met alle aangesloten uitgevers.
Ook bij klachten verzoeken wij u eerst contact op te nemen met de uitgever, daarna indien u dat wenst met BoekenRoute.

¹) De betaalopties zijn ook afhankelijk van de persoonsgegevens: een vast telefoon nummer en een e-mail adres bij een degelijke provider geven meer mogelijkheden dan een mobiel telefoon nummer in combinatie met een hotmail of gmail adres. Graag uw begrip voor het benutten van onze ervaringen.

ingezonden mededeling: